Десять кроків, щоб стати кращими батьками..

1.Любов є найважливішою потребою усіх дітей і однією з передумов позитивної поведінки людини. Батьківська любов допомагає дитині формувати впевненість у собі, викликає почуття власної гідності.

2. Прислухайтесь до того, що говорить Ваша дитина.Завжди цікавтесь її справами.

3. Намагайтесь побачити світ очима вашої дитини і зрозуміти її почуття. Намагайтеся не забувати себе у шкільному віці, пригадайте свої почуття у цьому віці.

4. Хваліть і заохочуйте дитину. Сподівайтеся,що дитина поводитиметься добре, й заохочуйте докладувати зусиль для цього.

5. Сміх допомагає розрядити напружену ситуацію. Вмійте побачити яскраві моменти. Часто занадта серйозність батьків не дає їм змоги відчути радість батьківства в повній мірі.

6.Всі взаємостосунки,включаючи і ті,що будуються на любові та довірі,потребують певних обмежень. Батькі самі повинні визначити ці обмеження.

7. Поважайте дитину так,як би поважали дорослого. Дозвольте дитині приймати участь у прийнятті рішень, особливо тих, що стосуються її. Не забувайте вибачатися перед дитиною,якщо вчинили щось неправильно.

8.У кожній сім’ї є свої правила. Будьте послідовними у їх виконанні та дотриманні. Слід зауважити, що правила не повинні стосуватися лише дитини,а всієї родини. Дитину може ввести в оману,якщо правила одного дня виконуються, а іншого – ні.

9.Плануйте розпорядок дня дитини. За законом розвитку людини, менші діти почувають себе більш зручно,комфортно та безпечно, коли в них є певний розпорядок дня,який чітко дотримується та виконується.

10.Не забувайте про власні потреби! Коли батьківство починає надто нагадувати важку працю,і Ви відчуваєте,що Вам бракує терпіння,приділіть трохи часу ЛИШЕ собі. Робіть те, що приносить Вам задоволення.